Lasix

Hvordan virker denne medicin? Hvad vil det gøre for mig?

Furosemid tilhører klassen af ​​medicin kaldet diuretika. Det bruges til behandling af ødem (væskeretention), der opstår med kongestivt hjertesvigt og lidelser i lever, nyre og lunger. Det bruges også til at kontrollere mild til moderat højt blodtryk. Det kan bruges i kombination med andre lægemidler til behandling af mere alvorligt højt blodtryk.

Furosemid virker ved at øge mængden af ​​produceret urin og udskilles, og ved at fjerne overskydende vand (ødem) fra kroppen. Tabletten formular begynder at virke inden for en time efter at blive taget og varer normalt i 4 til 6 timer. Den injicerbare form begynder at virke inden for ½ time og varer ca. 2 timer.

Lasix kan være tilgængelig under flere varemærker og / eller i flere forskellige former. Ethvert specifikt mærke for denne medicin er muligvis ikke tilgængelig i alle former eller godkendt til alle de betingelser, der diskuteres her. Desuden kan nogle former for denne medicin ikke anvendes til alle de betingelser, der diskuteres her.

Din læge kan have foreslået Lasix for andre forhold end dem, der er anført i disse lægemiddelinformationsartikler. Hvis du ikke har diskuteret dette med din læge eller er i tvivl om hvorfor du tager denne medicin, skal du tale med din læge. Stop ikke med at tage Lasix uden at konsultere din læge.

Giv ikke Lasix nogen anden, selvom de har de samme symptomer som du gør. Det kan være skadeligt for folk at tage denne medicin, hvis deres læge ikke har ordineret det.

Hvordan skal jeg bruge denne medicin?

Den anbefalede voksne startdosis til behandling af ødem er 40 mg til 80 mg. Hvis et tilfredsstillende resultat opstår inden for 6 timer, kan dosis reduceres eller forblive den samme. Hvis ødem fortsætter længere end 6 timer, kan dosen øges med 20 mg til 40 mg.

Den anbefalede voksne daglige dosis af furosemid varierer fra 20 mg til 200 mg. Når den effektive enkeltdosis er blevet bestemt, kan den tages 1 til 3 gange om dagen.

Ved behandling af hypertension (højt blodtryk) starter dosen af ​​furosemid ved 20 mg til 40 mg to gange om dagen. Doser på 40 mg to gange dagligt betragtes generelt som den maksimale dosis til behandling af højt blodtryk. Hvis blodtrykket ikke er blevet reduceret nok med denne dosis, kan andre lægemidler tilsættes for yderligere at reducere blodtrykket.

For børn er den dosis af anvendt furosemid baseret på kropsvægt. Den anbefalede dosis er op til 2 mg pr. Kg legemsvægt hver dag fordelt på 2 til 4 lige doser.

Mange ting kan påvirke dosis af medicin, som en person har brug for, såsom kropsvægt, andre medicinske tilstande og andre medicin. Hvis din læge har anbefalet en anden dosis end dem ovenfor, skal du ikke ændre den måde, du tager medicinen uden at konsultere din læge.

Det er vigtigt at tage denne medicin præcist som ordineret af din læge. Hvis du savner en dosis, tag det så hurtigt som muligt og fortsæt med din regelmæssige tidsplan. Hvis det er næsten tid til din næste dosis, skal du springe over den ubesvarede dosis og fortsætte med din regelmæssige doseringsplan. Tag ikke en dobbelt dosis for at gøre op for en savnet. Hvis du ikke er sikker på hvad du skal gøre, når du mangler en dosis, skal du kontakte din læge eller apotek for at få råd.

Opbevar denne medicin ved stuetemperatur, beskytt den mod lys og fugt og opbevar den utilgængeligt for børn.

Brug ikke medicin i spildevand (f.eks. I vasken eller på toilettet) eller i husholdningsaffald. Spørg apoteket om, hvordan du skal bortskaffe medicin, der ikke længere er nødvendige eller er udløbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*