Neurontin

Neurontin, også kendt som gabapentin, er et antikonvulsiv middel, der blev udviklet specifikt til epilepsi. I de senere år har Neurontin vist sig at være også effektivt til andre sygdomme som f.eks. Lindring af mennesker med fibromyalgi tilstande eller personer, der oplever kronisk neuropatisk smerte på grund af postherpetisk neuralgi, der også er kendt som post-helvedesmerter og diabetisk neuropati.

Hvad er Gabapentin (Neurontin)?

Det er en medicin, der anvendes sammen med andre lægemidler til forebyggelse og kontrol af anfald. Det bruges også til at lindre nervesmerter efter helvedesild (en smertefuld udslæt på grund af herpes zoster-infektion) hos voksne. Det er kendt som et antikonvulsivt eller antiepileptisk lægemiddel.

Sådan bruger du Gabapentin

Læs lægemiddelguiden og, hvis det er tilgængeligt, patientoplysningerne fra apoteket, inden du begynder at tage gabapentin, og hver gang du får en påfyldning. Hvis du har spørgsmål, spørg din læge eller apotek.

Tag denne medicin via munden med eller uden mad som anvist af din læge. Doseringen er baseret på din medicinske tilstand og respons på behandling. For børn er doseringen også baseret på vægt.

Hvis du tager tabletterne, og din læge leder dig til at dele tabletten halvt, skal du tage den anden halvtablett ved din næste, planlagte dosis. Kassér halv tabletter, hvis de ikke anvendes inden for flere dage efter opdeling. Hvis du tager kapslerne, skal du sluge dem helt med rigeligt vand.

Det er meget vigtigt at følge din læge doseringsvejledning nøjagtigt. I løbet af de første par dage af behandlingen kan din læge gradvist øge din dosis, så din krop kan tilpasse sig medicin. For at minimere bivirkninger skal du tage den allerførste dosis ved sengetid.

Tag denne medicin regelmæssigt for at få mest ud af det. Dette lægemiddel virker bedst, når mængden af ​​medicin i din krop holdes på et konstant niveau. Tag derfor gabapentin med jævne mellemrum på samme tid (er) hver dag. Hvis du tager denne medicin 3 gange om dagen for at kontrollere anfald, må du ikke lade mere end 12 timer passere mellem doser, fordi dine anfald kan øges.

Hvad er Neurontin?

Neurontin, også kendt som gabapentin, er et antikonvulsiv middel, der blev udviklet specifikt til epilepsi. I de senere år har Neurontin vist sig at være også effektivt til andre sygdomme som f.eks. Lindring af mennesker med fibromyalgi tilstande eller personer, der oplever kronisk neuropatisk smerte på grund af postherpetisk neuralgi, der også er kendt som post-helvedesmerter og diabetisk neuropati. Bortset fra det, er neurontin nu også brugt som et lægemiddel til behandling af migræne.

Virkningsmekanismen for neurontin er gennem bindingen af ​​de aktive ingredienser på calciumkanalerne, som er til stede i rygmarvens og hjernens nerveceller. Som et resultat er der en frigivelse af flere neurotransmittere, der hjælper med at udføre meddelelser blandt nervecellerne.

Specifikt forhindrer neurontin eller gabapentin frigivelsen af ​​glutamat, som er en neurotransmitter, der hovedsageligt transmitterer smertesignaler i hjernen og nervesystemet. Ved at reducere mængden af ​​glutamat er smerten på grund af neuropatisk smerte fra en skade i nervefunktionerne stærkt reduceret.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*